VLATKO STEFANOVSKI BLUES TRIO (MK)

Još kao član legendarne makedonske skupine Leb i Sol Vlatko Stefanovski nametnuo se kao jedno od najznačajnijih imena glazbene scene bivše države. Nakon raspada banda nastavlja s ništa manje uspješnom solo karijerom koja je Vlatka lansirala u krug istinskih glazbenih ikona s ovih prostora. Bilo da se radi o tradicionalnoj makedonskoj glazbi, fusionu, rocku ili nečemu sasvim desetom uvijek do izražaja dolazi Vlatkova virtuoznost i muzikalnost. Na ovogodišnjem KBF-u predstaviti će se sa svojim triom poznatom po furioznim blues rock izvedbama standarda i autorskih skladbi začinjenih Vlatkovom gitarističkom pirotehnikom.

TOMISLAV GOLUBAN (HR)

Blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće.

www.goluban.com

MIKE SPONZA (ITA)

Mike Sponza jedan je od najpoznatijih i međunarodno najaktivnijih talijanskih blues glazbenika. Njegova se glazba može opisati kao spoj bluesa, soula i rock’n’rolla. U svojoj karijeri bilježi suradnje s istaknutim svjetskim imenima kao što su Dana Gillespie, Louisiana Red, Bob Margolin, Georgie Fame, Lucky Peterson i mnogi drugi. Izvrsne recenzije Mikeovih albuma i nastupa uživo samo dokazuju njegov status sofisticiranoga blues gitariste i skladatelja.

www.mikesponza.com

ANITA CAMARELLA & DAVIDE FACCHINI DUO (ITA)

Duo koji već 18 godina oduševljava ljubitelje glazbe. Dolazeći iz različitih glazbenih miljea (Anita, ozbiljna glazba, jazz i Davide, rock, blues) stvorili su svoj glazbeni izričaj kojim dominiraju utjecaji raznih stilova i formi. Na njihovom repertoaru nalaze se skladbe talijanskog i američkog swinga četrdesetih godina prošlog stoljeća, jazz standardi, instrumentalne kompozicije pa sve do skladbi za solo pjevanje.

www.anitadavideduo.com