DAMIR HALILIĆ – HAL (HR)

Riječki glazbenik, pokretač i umjetnički ravnatelj Festivala, objavio je četiri albuma, koje je prepoznala i domaća i strana kritika. Redovito koncertira u Hrvatskoj i inozemstvu te surađuje s najvećim svjetskim imenima fingerstyle-gitare, kao što su Tommy Emmanuel, Muriel Anderson, Woody Mann, Peter Finger, Franco Morone, Clive Carroll itd., a većinu je njih po prvi put doveo u Hrvatsku. Dosad je najveće priznanje njegova rada nagrada Porin za instrumentalni album Mare Nostrum (Croatia Records), koji je snimljen u Londonu u produkciji legendarnoga B. J. Colea.

www.halmusicland.com

Trio 99th (HR)

Povijest sviranja ovoga trija seže u devedesete godine, kad su činili prvu postavu poznatoga riječkoga rokerskog sastava The Stuff, s kojim su godinama svirali po klubovima širom Hrvatske i Slovenije te izdali CD Majmuni iz sjene (Croatia Records).

Ljubav prema tradicionalnom bluesu i modernijim blues rock-izričajima (Jimmy Hendrix, Stevie Ray Vaughan, B. B. King, Robben Ford, Eric Clapton, ZZ Top) ponovo je okupila ove vrhunske glazbenike, koji su jamac dobre svirke i nezaboravnoga provoda.

 

RICCARDO STARAJ & MIDNIGHT BLUES BAND (HR)

Riccardo Staraj jedan je od najaktivnijih kvarnerskih blues-glazbenika, a izdao je i nekoliko zbirki pjesama te dvije knjige. Organizator je i pokretač Mošćeničkoga kulturnog ljeta. Realizirao je velik broj događanja na području Kvarnera i Istre, a surađuje s brojnim izvođačima jazza i bluesa, glumcima, performerima, slikarima i fotografima. Od 2012. godine nastupa s Midnight blues bendom, u sklopu čega predstavlja svoje knjige i nosače zvuka. Član je Društva hrvatskih književnika.

www.facebook.com/…/Midnight-Blues-Band-Riccardo-Staraj

TOMISLAV GOLUBAN (HR)

Tomislav Goluban u svom glazbenom izričaju na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom i jedan je od najeksponiranijih hrvatskih blues-glazbenika. Osvojio je četiri nagrade Porin i tri nagrade Status. U solo/duo varijanti ili uz prateći sastav nastupao je u Americi i u Europi u 18 zemalja. Uređuje emisiju o blues-glazbi na Hrvatskom radiju.
www.goluban.com

BONZO RADVÁNYI & ĽUBOŠ BEŇA (SK)

Bonzo Radványi i Ľuboš Beňa (SK) najpoznatiji su slovački blues duet. Ľuboš Beňa je 2001. godine dobio nagradu Newcomer of the Year udruženja The Slovak Blues Society, a 2004. i 2008. ponio je titulu Bluesman of the Year. Nastupali su diljem Europe, Rusije i SAD-a. Osim atraktivnim nastupima, koji uključuju i zvukovno pokrivanje formacije banda sviranjem više instrumenata istovremeno (po čemu je Ľuboš Beňa i poznat), ovi su glazbenici poznati i po izvrsnoj interakciji s publikom.

www.lubosbena.sk

GUISSE-LEONARDI-ZUMETA (SEN/SLO/CU)

Jedna je od najvećih atrakcija ovogodišnjega Kastav Blues Festivala nastup senegalskih glazbenika braće Guisse, kubanskoga multiinstrumentalista Lazara A. H. Zumete i legendarnoga slovenskoga glazbenika Igora Leonardija. Afrički je blues vrlo popularan u svijetu, a po prvi će put biti predstavljen publici upravo na našem Festivalu. Braća Guisse nastupali su s najvećom zvijezdom afričkog bluesa Alijem Farkom Toureom.