Woody Mann (USA)

Woody Mann imao je prilike učiti od velikih učitelja; sviranje je gitare četiri godine usavršavao kod legendarnoga ragtime blues–gitarista Reverenda Garyja Davisa, a kasnije je pet godina učio improvizaciju kod čikaškoga jazz–vizionara Lennija Tristana. Kao istinski je zaljubljenik u američku glazbu, poglavito blues i jazz, vrlo rano imao prilike nastupati s nekim od najeminentnijih američkih blues–pionira, kao što su Bukka White, Son House, gitaristički guru John Fahey i britanska blues–pjevačica Jo Ann Kelly.

Woody Mann poznat je ne samo kao gitarist nego i kao povjesničar, filmski producent, uspješan poslovni čovjek i utjecajan učitelj koji je znanje prenosio brojnim studentima diljem SAD-a, Europe i Azije, a među njegovim dugogodišnjim učenicima jesu i neki od svjetski poznatih i priznatih izvođača, poput Paula Simona.

Najpoznatiji svjetski proizvođač akustičnih gitara C. F. Martin & Company odnedavno je u svoju paletu proizvoda uveo i model Woody Mann, što dovoljno govori o statusu ovoga glazbenika u svijetu akustične gitare.

Objavio je 14 albuma, a njegovi su edukacijski materijali među najkvalitetnijima na tržištu.

U nekoliko je navrata gostovao u Hrvatskoj, od čega se ističe solistički koncert u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski (koncert je prenosio i HRT), zatim nastup u Klovićevim dvorima, koncert u buzetskom Zavičajnom muzeju itd.

www.woodymann.com