Michael Roach – Blues Workshop

„Kum“ Kastav Blues Festivala. Michael Roach izvodi glazbu u tzv. East Coast Blues stilu koja datira iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Nakon što je godinama učio izravno od dobro znanih imena ovoga žanra kao što su John Jackson, John Cephas i Jerry Ricks razvio je svoj osobni stil koji pomiješan sa Roachovom prirodnom spontanošću i duhovitošću uspješno ostvaruje interakciju sa publikom na svim nastupima.

Kao promoter afro-američke kulture organizira brojne radionice u SAD-u i Europi, a održava i brojne seminare i predavanja na sveučilištima poput Smithsonian Institute (SAD), Oxford University (Velika Britanija), University of Metz (Francuska), University of Gloucestershire (Velika Britanija), The University Press of Mississippi (SAD), Exeter University (Velika Britanija) i The University of Northampton (Velika Britanija), itd.

Engleski BBC radio je 2003. godine angažirao Michaela Roacha glede realizacije serije radio emisija nazvanih Deep Blue posvećenih blues glazbi.
Jedan je od osnivača European Blues Association u sklopu čega djeluje kao izvršni ravnatelj i mentor odjela za gitaru. Osim solističkim nastupima u stilu tradicionalnog bluesa Roach posljednjih godina nastupa sa osmočlanim bandom s kojim je i realizirao posljednji album nazvan I Betcha.

Michael Roach održao je 2005. godine vrlo uspješan koncert na kastavskoj Lokvini, a na ovogodišnjem Kastav Blues Festivalu predstaviti će se kao voditelj glazbene radionice.

Više o Michaelu Roachu na: http://www.michaelroach.com/