Rory Gallagher Tribute (HR)

Rory Gallagher jedan je od najslavnijih irskih, ali i svjetskih gitarista uopće. Tijekom rada s grupama “Taste” i “Rory Gallagher band” nastala su njegova najznačajnija ostvarenja kojima je zadužio blues-rock–scenu. S grupom “Taste” je na početku svoje glazbene karijere svirao progress i underground blues, no kasnije se okreće rock- i blues-pjesmama, kojima ostaje vjeran do kraja karijere.

Poznat je i kao začetnik nastupa bez struje (unplugged), kakve je prakticirao još od početka sedamdesetih. Upravo je zbog toga jedan od najboljih hrvatskih acc. gitarista Branko Bogunović – Pif odlučio dati presjek Gallagherova stvaralaštva, kako onoga unplugged, tako i onoga, ne manje zanimljivoga, na električnoj gitari.

Tomas Krkač jedan je od prvih poštovalaca opusa ovoga iznimnoga glazbenika, i to još od vremena kultnoga zagrebačkog sastava “Nirvana”, koji je već početkom sedamdesetih svirao Gallagherove pjesme. Upravo iz ovih razloga sastav “Taste of Blues” odlučio je podsjetiti publiku na ovoga gitarističkog virtuoza i vrijeme njegove najveće umjetničke produkcije .

Program pod naslovom Tribute to Rory Gallagher izvodi sastav “Taste of Blues”, čiji su članovi: Tomas Krkač (bas/voc), Branimir Bogunović – Pif (gitara/voc) i Krešo Randić (bubanj).